BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 2, 2009

TUGASAN KELAS : AKTIVITI 12 : PEMURNIAN

TAJUK :
LAMAN SESAWANG DAN KIT PEMBELAJARAN INTERAKTIF DALAM PROSES PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN

PENYATAAN MASALAH :
PENGAJARAN SUBJEK LITERASI MAKLUMAT DAN BAHASA MELAYU MEMPUNYAI KONTEKS ISI KANDUNGAN YANG LUAS DAN KURANG MENARIK MINAT PELAJAR JIKA TIDAK DIVARIASIKAN. MAKA PENGKAJI INGIN MENGKAJI ADAKAH PENGGUNAAN LAMAN SESAWANG DAN KIT PEMBELAJARAN INTERAKTIF DAPAT MENINGKATKAN KEPELBAGAIAN STAIL PEMBELAJARAN PELAJAR DAN BAGAIMANA IA DIAPLIKASIKAN DALAM MENINGKATKAN STAIL PEMBELAJARAN PELAJAR DALAM MENINGKAT KEMAHIRAN MEREKA.

TUJUAN DAN OBJEKTIF KAJIAN
KAJIAN INI ADALAH BERTUJUAN UNTUK MEMPERKENAL, MENGUKUH, MENAMBAH DAN MENGEMBANGKAN KEMAHIRAN DAN PENGETAHUAN PELAJAR MELALUI PENGINTEGRASIAN PENGGUNAAN TEKNOLOGI KHUSUSNYA LAMAN SESAWANG DAN KIT PEMBELAJARAN INTERAKTIF DALAM PROSES PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN.
SECARA KHUSUSNYA, KAJIAN INI DIJALANKAN UNTUK MENCAPAI OBJEKTIF BERIKUT :
  1. MENGAPLIKASIKAN PENGGUNAAN LAMAN SESAWANG DAN KIT PEMBELAJARAN INTERAKTIF SEBAGAI MEDIUM TEKNOLOGI INTRUKSIONAL DALAM PROSES PEMBELAJARAN DAN PENGAJARAN DALAM MENINGKATKAN KEMAHIRAN PELAJAR.
  2. MENINGKATKAN KEPELBAGAIAN STAIL PEMBELAJARAN DI KALANGAN PELAJAR MELALUI PENGINTEGRASIAN PENGGUNAAN TEKNOLOGI KHUSUSNYA LAMAN SESAWANG DAN KIT PEMBELAJARAN INTERAKTIF.

0 comments: